Funderingar kring väder och vind

22 12 2010

El tablero

Väder. Överallt läser man om vädret. Som om det vore någon nyhet att det blir väder? Som om det vore en nästan omöjlighet att det kan vara snö i december. Eller att solen är varm i juli. Nu är det väder igen. Samma upphetsning över att det är temperatur och snö på vintern. Tåg ställs in. Flyg ställs in. Planer ställs in. Samma förvåning överallt. ”Va, snö i december? Vad faen är detta?

Dessutom kan man ju skarp ifrågasätta både SJ och banverket för att de blir lika förvånade varje år. När sådan någon yrhjärna av de som bestämmer säger att ”man får räkna med att bli lite försenad” så blir ju i alla fall jag lite brydd. För mig själv personligen spelar det ingen roll om så varje tåg i hela landet ställs in och aldrig mer går. Jag åker tåg kanske en gång i månaden och då i tio minuter. Annars tar jag bussen och förutom då att buss innebär att sitta lite trångt mellan varven så är det så trivsamt så. Konstigt att bussen kommer fram, den som går på oplogade vägar, medan tåg som går på räls inte kan åka för att någon evig växel har fryst.

Det är mycket som är märkligt i vår värld. Men att det är väder är faen inte så konstigt. Jag lovar, det blir väder även i morgon.

 

Ett exempel på väder.

 

 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: